Собственик на фирма за строителни ремонти от Стара Загора започва

...
 Собственик на фирма за строителни ремонти от Стара Загора започва
Коментари Харесай

Строител – ром ремонтира паднала къща на старица

 Собственик на компания за строителни поправки от Стара Загора стартира възобновяване на къща в опанското село Кравино, чийто покрив предходната седмица рухна върху главата на стопанката й, 83-годишната баба Стана Иванова.
Ромът Юсни Ибрям, който кара втори мандат като самостоятелен консултант в старозагорския мини-парламент научил за проблемите на старицата от вестниците и незабавно се свързал с кмета на община Опан Генчо Колев. Отишъл на място в Кравино, огледал ситуацията и още тогава отсякъл-със своите хора ще възвърне пакостите гратис. Поставил едно-единствено изискване: до момента в който търпя ремонта в двора на бабичката да има някой локален гражданин. За да не тръгнели отподир приказки, че нещо е изчезнало.

„ Цигани сме, какво ли не сме видели и чули за себе си, дано ме гледат в ръцете, тъй като до гуша ми е пристигнало от празни приказки по наш адрес. Хората са го споделили: направи положително и го не помни. По моите сметки ремонтите с материалите няма да надвишават 2 -3 000 лева, грехота е тази старица да стои на улицата откакто си има къщичка… “, сбито разяснява Ибрям Ако се наложело момчетата му щели да иззидат и нови стени, тъй като старите били кирпичени и можели да поддадат още веднъж при някой по-проливен дъжд.

Покривът на строената преди повече от половин век къща в село Кравино падна предишния понеделник след изобилен снеговалеж, единствено по случайност гредите и керемидите не умъртвили баба Станка, която спяла тъкмо в тази стаичка.Старицата е самотница, брачният партньор й умрял преди 30 години, след него се поминал и единственият им наследник, а внукът й се запилял в чужбина да си дири шанса и не се бил обаждал от доста време. Община Опан не разполага с оборотни жилища, кметът Генчо Колев предложил на бабичката краткотрайно да се настани в една от стаите на кметското наместничество, само че тя изрично отказала с думите: „ По-добре да си сложа въжето и да умра. Искам да срещна гибелта под моя си покрив… “, описа кметицата на Кравино Ганка Велева. Тя напомни че бабата е с минимална пенсия от 305 лева Домът й по документи се водел на от дълго време умрелия й свекър. Три дни след рухването на покрива ненадейно се появили роднини, които завели баба Стана в Казанлък, сякаш с цел да я гледат, само че 48 часа по-късно я върнали назад. Засега старицата е подслонена в комшийска къща, чийто притежатели живеят в Стара Загора, само че това не можело да продължава постоянно.

В разкритата специфична сметка за набиране на средства, с които да бъде закупен фургон, в който да се придвижи старицата са постъпили скромни левчета, признава кметът Генчо Колев. Той към момента не е изгубил религия, че добрината по света не се е свършила.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР